Gravid vecka 21 !

Bebis
Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

 

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

 

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

 

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

 

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

 

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.


Skräck?

Har suttit & lipat nu i 2 timmar efter att ha blivit utskälld av min chef. Vart ska jag ta vägen ? Jag vill inte längre. Får jag ge upp?
Hittade min dagbok också som jag skrev när jag hade gjort min abort, ennu mera tårar.
Det väckte min rädsla för att föda vaginalt. Hur ska jag prata med min Bm om detta ? Min pojkvän ? Förstår dom ? Har en anledning till varför jag inte vill föda på naturligt sätt. Kommer dom att förstå? 
Hela denna dagen har varit ett frågetecken. Jag vet varken ut eller in. Är helt slut. Den lilla sparkar som en toking ibland. Vill bebis ut nu ? Nej, inte än. Har fortfarande inte fått mina kläder från Ellos. Jag hatar dom. Dricker kaffe & funderar över livet. varför ? Upp&ner.

Ska nog skriva ett brev, som en förberedelse. Vad jag Tycker & känner angående Förlossningen.
Fick Just väldigt bråttom ! Hörs lite senare ! Puss !

Egen BM !? Jatack !

Godmorgon ! Idag är det onsdag & jag har inga planer alls, jag ska bara vara ! Vila , sova , dricka kaffe. Underbart. Valpen väckte mig kl 05.00 & ville ut , hon är duktig som väcker oss ! Stallet idag & av. laga mat , jag som inte kan laga mat ! Herregud. Tur att mcdonalds & pizzeriorna finns ! haha.
Det som är jobbigt med graviditeten är att när man ska ringa & fråga någon, så måste man sitta i telefon kö ! Jag trodde att MIN bm var min bara... ATt jag kunde ringa henne på ett direkt nr, men nej. Alla gravida borde ha en egen BM !

Förlossningsinfo !

Varit på Förlossningsinformation idag. Tanten pratade om dom olika "stegen" öppningskede, smärtlindring , hur man får tag på dom Osv..  Det gick bra men tråkigt att inte pojkvännen kunde vara med. Han var tvungen att jobba, tur att han har varit med om allt detta innan , men, Jag önskar att han kunde vara med iaf för min skull. Vaccinationen som min lilla valp fick igår gick mega bra , hon förknippar vetrinären med godis , vilket är skit bra !

Här är en bild på henne när vi fortfarande bodde i lägenheten. Hon Älskar att ha full koll på läget !

Inte bara Hat !

Idag har varit en upp&ner dag ! Började dagen med stress då min mamma skulle ha med mig till Netto. Rusade omkring i huset & letade kläder, slängde på mig allt & sen halta hem till mamma i klackarskor ! Väl hos mor så tog jag en kopp kaffe & pustade ut , Inget mera stress. Men icke. Stressa ut i bilen & sedan brumma in till Kalmar ! Kom då på att jag glömt min handväska!  Enbart för att jag skulle ta min mammas åt henne.Snäll som jag är. Jag hatar väskor ! Jag hatar stress.
Ikväll så är jag chaufför åt mina föräldrar, har hämtat hem min mamma men pappa skulle vidare (!?) Shit. Haha. Men det är han värd ! Pojkvännen & styvdottern sitter hemma i vårat egna lilla hus & glor på Melodifestivalen. Jag hatar Melodifestivalen. Sånt skit , Så det passade perfekt att vara chaffis !
Ont i magen som fan , moderkakan ligger inte där den ska , den ligger bredvid & ibland under naveln. Det blir som en stor tjock klump & det gör ont som fan !
Nu ska jag ta en kaffe ! Hörs imorgon !
MEN Jag älskar hela min familj. Där finns det inget hat iaf. 

Gravidgnäll

Igår när jag låg på soffan så upptäckte jag en sak. Jag låg på ryggen & hade handen på magen & hoppades att få känna en liten spark. Men nej. När jag sedan tittade på magen så var den jätte konstig. På högra sidan så var det som en hård bula? & på den andra sidan , så var det "normalt". Blev livrädd. Har varit vaken närstan hela natten för att jag har haft ont i magen. Ont i magen & varit orolig på någotvis. Var är det förfel. Svulln där nere & det ömmar? Vecka 20+1. Hmm. Bebis, du fr gärnaöva på att sparka också , men du behöver ju inte vara hårdhänt!?
Trött som ett lik. Inte nog med att jag inte sovit normalt, pojkvännen rusade in kl 06.45 & skrek att jag skulle väcka mina föräldrar, hans bil ville inte starta. Åh, Han var arg. Men det var ju inte mitt fel att den inte ville funka? Eller ? Blir så ledsen. Älskar han verkligen mig ? Många tankar som bara snurrar. Igår när han kom hem så frågade vad jag hade gjort hela dagen , Ehmn vilat ? jag är sjuk ! Ska städa idag & köpa blommor , men det känns fel , för jag har inte sagt något elakt till honom, Kan jag få en blombukett ? & ett litet förlåt?


Han & hunden tycker att jag är tjock !

Efter att ha tatt tag i en fruktansvärd disk så tyckte jag att jag var värd en kopp kaffe ! Underbart gott ! Är nu hemma hos mina föräldrar då Sussie , min Rottweilertik på 1 år håller på att döda mig. Haha. Mycket bus , men jag orkar ju knappt stå upp pga av sjukligheten. Ni vet ju att jag beställde en jätte söt overall från... hmm lindex tror jag ? Det har gått över en vecka !? Det stod att dets kulle ta ca 4 arbetsdagar?! Dålig stil ! Arg som satan !
Igår när jag vaknade till liv efter att jag tagit medicinen så behövde jag kärlek. Jag satte mig på huk & la huvudet på min pojkväns arm då han låg i soffan. Vad gör du hör jag en trött sak säga. Jag behöver kärlek ! Jag har en jättehårig mage ! Hmm , vad fick jag det ifrån? jag skulle ju inte säga det ! Men blev snopen & skrattade,- får jag seee !? Motvilligt drog jag upp linnet & pang ! Lite små söta fjun syntes. Han sa då till hunden som satt på andra sidan av honom, Sussie ser du att mamma har blivit jäätte tjock ? Jag blev chockad. Jag började lipa & sa att han inte fick säga så. Han skrattade & somnade om. Älskar han mig ? haha. Han är konstig , men jag älskar iaf honom.


Ängla barn , Mamma älskar dig.

Tänk att halva graviditeten har gått. Åh , jag ska bli mamma. kan ni fatta? JAG SKA BLI MAMMA !!!!!
 
Börjar bli riktigt orolig nu inför förlossningen.  Min pojkvän har aldrig sett mig naken då jag skäms för att visa mig. Det har mitt liv som barn att göra. Jag blev tvingad till sex när jag var 12 år gammal. Vilket leder till att jag börjar skaka & gråta när jag har sex ibland. Känner mig äcklad av mig själv. Jag tror att detta kan förstöra förlossningen, jag vill inte vara naken så att alla ser. "Du tänker inte på det " när det är dags säger alla. Jag vill inte..
Blev ledsen för att tag sen då jag fick en kommentar. Du är nog inte redo för att skaffa barn då?! Ehmn , ursäkta? Det har väl förfan inte med mitt barn att göra? Idiot.  

Jag längtar efter mitt barn, Att få känna , Älska , & vara mamma till en underbar liten fis.
Mamma Älskar dig.

Vecka 20 ! :D Grattis på oss !!

Gravid vecka 20

 

Bebisen

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

 

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

 

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

 

Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

 

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.


Lite kläder



Dessa gulliga bebiskläder beställde jag från H&M ! Verkar vara mega bra hållbarhet, Jag har dock inte testat dom+ att dom var söta. Men nu har jag bara ett problem.. Nu bråkar vi om bebis ska ha mammakläderna eller pappakläderna? Åh , ska hitta något helt annat att trycka på bebis ! :) Som tex , Mamma Är Bäst ! :P Får se..


Är ni sånna som tycker/vill att är det en pojke så ska det vara blått? Och tvärtom? Nej , jag är inte sån , är det en pojk så ska han ha rosa ! Därför att hans mamma älskar rosa !!!! (: & gärna döskallar !


Inga jävl* Mumintroll !

Jag hatar Mumintrollet ! Jag har sagt till/varnat våra nära & kära att vårat lilla pyre inte heller tycker om mumintrollet !Obehagliga vita jävl* trolljäv*l! Får vårat lilla hjärta något med mumin på , så ska JAG i  egen hög person först pissa på plagget,sen ska jag slänga ut det ! Det kommer inte något munimtroll innan för mina dörrar ! Jag letar bebiskläder med Tom & Jerry ! Hittar ni något så tipsa gärna !

15:e Feb.

Godmorgon alla fina ! Hur mår ni där ute i snöyran? Jag mår inte bra,hostar,snorar,nyser. En riktig snorunge är jag idag ! Pojkvännen kom hem från jobbet för att göra frukost till sig själv. Men jag fick faktiskt smaka! Kokt ägg på mackan , kaffe & mysigt sällskap. Jag fick mina alla hjärtansdag presenter idag. Han sa att det var på skämt. Vet ni vad jag fick? 2 stycken klädroller , vilket betyder att han tycker att jag är hårig?! Och en gummisak som jag kan använda till att öppna konservburkar med. Ja , jag är så klen så jag orkar inte få upp dom ! Visst älskling att det är tanken som räknas, & det var jätte fint. MEN..... 
Om jag orkar idag så ska jag köpa en kaktus & lägga i hans säng.  

Dessa var väl otroligt vackra?

Nästan såhär fina var de , men mina var helt vita. Jätte fina !
Älskling jag älskar dig , men jag ska ta tillbaka det fina armbandet du fick av mig. Jag ska nog ha det själv !

Vad får jag då?

Alla (v) Dag ! Underbara dag. Älsklingen försov sig, jag har varit hemma pga sjukdom & varit hos läkaren , min "valp" fyller 1 år idag & jag Borde städa ! Men. Jag är ju sjuk ? Jag ska igentligen ligga som en knubbsäl i soffan med högar av bra filmer , massa godis,glass & ja , kärleken som passar upp på mig. Jag önskar det. Jag har sagt det men antingen så vill han inte förstå att vi ska ta hand om den andra när den är sjuk eller så skiter han i vilket. Eller så ska Jag passa upp på honom när han har lite hosta & snorar. Typiskt killar.
Har redan gett min Alla hjärtansdag present till min prins. Han fick den för 2 veckor sen ! Enbart för att jag inte kunde hålla mig. Nyfiken i en strut men det var ju jag själv som köpte de till han ! Smart?
Ska nog gå hem till vårat lilla hus , städa , bädda rent , ja. Allt en Fru SKA göra ? Vem fan nu som bestämt ett sådant dumt påhitt? Idiot. Ska köpa rosor också & en söt nallebjörn. Undra vad jag får? Hörs lite senare !

Ledsen.

Ledsen. Igen. Allt är upp & ner. Vad är det som händer med mig ? Varför alla dessa minnen,mardrömmar,ångest. Varför får jag inte vara glad? När jag var 16 så gjorde jag en abort. Det var ingen som frågade vad jag kände, vad jag tyckte. Jag var för liten helt enkelt, men, Mamma är ingen ålder , det är något man blir ! Jag fick inte vara med att det ett livsviktigt val. Allt var redan klart,jag skulle göra abort. Dagarna gick & jag själv gick som en zombie. Snart skulle det hända. Dagen kom då jag hade fått läkartid på sjukhuset. Det var kallt i rummet & jag kommer ihåg 3 stora fönster. Det var en stor toalett , ett litet bord & en stor vit säng. Det luktade nytt & gammalt på samma gång. Sjuksköterskan kom & tryckte in 1 eller 2 stora piller mellan benen. Obehagligt & jag grät, Vad händer? Efteråt mådde jag illa men vi trodde att jag var hungrig så vi åkte & fikade. En köttbullemacka med cola tog jag. När jag kom hem så gick jag & la mig, jag var helt slut. Efter nån timme så fick jag fruktansvärt ont i magen. Jag trodde att jag bara behövde kissa så jag sprang till toaletten. Där låg ett litet liv. I mina trosor. Blod överallt. Den bilden jag såg den dagen glömmer jag aldrig. Ett liv . Vad har jag gjort? vad har dom gjort mot mig?
Efter den dagen har jag aldrig litat på någon. Aldrig någonsin. Jag skar upp mina armar helt.Det var det enda sättet jag kunde hålla mig lugn. Jag ville inte äta. Jag ville bara till himlen. Ångest, orolig, mardrömmar.
Varför förstår ingen? Jag orkar inte ensam. Jag vet att jag inte är ensam, jag har en underbar pojkvän,men han förstår inte detta. Jag vill inte. Jag är så ledsen. Jag är Livrädd att detta med aborten ska ställa till det när jag ska föda detta barn jag nu bär på. Det känns så. Jag vill inte föda. jag är livrädd. Jag vågar inte prata om detta med min pojkvän , barnmorska , eller nån annan i familjen. hade tankar på att skriva ett brev till min Bm, men gör jag rätt då?



Heaven help me.

Steget före !

Nu har jag ätit en brakmiddag ! Nudlar med kyckligsmak,& vid sidan om delade apelsiner med socker. Mums & Oj vad jag är mätt ! Åh , herregud, ge mig bakad potatis & lövbiff ! Nu ska jag försöka få älsklingen till att spinga ner i källaren efter glass till mig, dels är det bra för min sjuka hals & dels är jag värd det , det tycker jag iallafall! Hunden är orolig som tusan , jag antar att det är vädret , det är ett satans yrväder, Snö, blåst & det ger som följd blinkande lampor ! Jag ligger steget före blåsten, jag har dratt fram massa ljus som jag har tänt , jag har också lagt fram ficklampa, mera ljus & tändare ! Så , kom nu strömavbrott, Jag är redo !
Efter jag har njutit av min glass med maräng & chokladsås så ska jag nog skruva ihop bebissängen. Men, jag lär ju få damma av den ett X antal gånger innan den lilla kommer med storken !
Ska berätta en sak sen , en sak som skrämmer mig. Men jag vet inte hur jag ska berätta det för min pojkvän eller för min Bm , jag hoppas att ni har förslag. Ha en underbar fredags kväll , för det ska jag ha !

Han ska nog få se..

Idag är det inte min dag. Humöret tar livet av mig & alla i min omgivning. Förlåt, det är inte jag som är dum , men endå är det jag ! Är som en surpuppa, men jag kan endå börja lipa för något som inte går som jag ville. Vecka 19+1 idag. Pojkvännen säger att jag är en 70 årig kärring som bara gnäller. Förlåt? Men det är ju lika mycket hans fel att jag är sån här som mitt ! Han ska nog för 70 åring , jag vet vem som ska sova på soffan i natt, Kan ni gissa vem ?

Mindfulness ?

Vilka jävla ord det finns !
Lyssnade på min skiva jag fick från Bm, jag höllt på att dö ! Den handlar om andning. Medans jag satt & lyssnade & koncentrerade mig på vad kärringen sa , så slöt jag ögonen. Gud vad skönt tänkte jag , detta kan jag redan. Efter mycket tuggande från kärringen & gubben i skivan så öppnade jag ögonen ! PANG. jag var helt väck(Ja,Mer än valigt) Blev livrädd. Hmm , jag kanske är FÖR bra för denna skiva ? Nej , men okej,Jag gjorde fel. Gjorde helt tvärtom ! Surar på skivan & har lagt den under tidningen på bänken. Jag hatar den ! Livsfarlig ! Något som ska hjälpa mig dödade mig. Lite iallafall.
Har beställt kläder från Ellos nu ! Urgulliga saker ! Förmodligen har jag inte råd att lösa den notan, men ändå ! Har ock handlat lite på Hm. Skitbra kvalite, ser det ut som iallafall ! Har dock inte testat dom än , jag är för stor & bebis kommer ju inte än på att tag ! Hörs lite senare !


Bebisvecka 19+1 idag !

Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

 

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

 

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

 

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

 

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

 

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

 

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.


Vräkig & Sexig?!

Jag kan också vara en "vräkig" & sexig tjej. Eller ja, en gravid sådan ! Men jag orkar inte & jag är inte intresserad av att trycka upp brösten under hakan, inte av smink & kläder. Jag trivs som pojkflicka ! Och min pojkvän hade ju aldrig blivit tillsammans med mig om han ville ha en riktig donna ? 
Jag har en gammal pojkvän, jag är 20 år , & han är nästan 14 år äldre, Ja, jag brukar kalla han farfar. Han blir tokig & jag tycker att det är skit kul ! Jag får uppmärksamheten & jag har så himla kul med han ! Min lilla gubbe. Jag är kär , som fan ! 
Idag kom jag på att ganska snart kan jag ställa min kaffe kopp på magen ! Haha , underbart !  


Stopp hormonjävlar !

Jag känner mig som en svullen pittfisk idag. Knubbig, öm, yr & som en vaggande pingvin !  Idag gick bebis in i vecka 19 ! Tiden går fort. Idag är inte min dag, det är den lillas, Här kommer ett meddelande inifrån:
Idag fyller jag 19 veckor. Igår byggde jag om i mammas mage + att jag hade disco ! Mamma blev irriterad & buffade på mig & jag tjurade ihop, Precis som första gången jag knuffade på hennes hand. Varför kan hon inte sköta sitt utfrån så sköter jag mitt inifrån? Herregud, att det ska vara så himla svårt.
Ja , precis så känner jag det. Blev ovänn med en från en annan avdelning igår. Jag skulle bara vara snäll men icke, Surkärring! Sa till henne att hon var otrevlig , visst hon bad om ursäkt men jag klarar mig utan henne ? Jag kände hur illröd jag blev av ilska, jag hade kunnat mörda henne. Jag njöt av tanken , men STOPP. Hormonjävlar , nu får det vara bra.
Sjukling idag. Jag & hunden delar på soffan & här ska vi ligga till pojkvän/husse kommer hem & lagar mat till sina flickor  !

Jag & lillknorren i vecka 18+4 !

Bebisen

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo. Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra. Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.
Du

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.


Ge mig stryka,

God förmiddag mina Fina ! Allt bra med er? Idag klev jag upp kl 09.00 & visste att jag hade något viktigt att uträtta , men vad? Halv tio så kom jag på det ! Jag skulle ju ringa Bm & fråga om det verkligen var Föräldraträff idag eller inte. Det var det. Skit också. Idag är närmligen dagen då jag börjar jobbar heltid igen efter att ha varit sjukskrivien i 3 veckor pga en inflammation i ryggen ! Hade inte haft något emot att jobba halvtid ett tag till men jag måste försöka nu tills den sista mars då jag inte har mer "anställning". Förra föräldraträffen kunde jag varit utan , helt värdelös faktiskt. Urtråkig, & bara massa gnäll ! Haha. Idag är den riktiga föräldraträffen så jag hoppas på att det blir mera fart nu ! Det börjar kl 15.30-17.30 sedan ska jag brumma bilen till jobbet & jobba till kl 23.45 ! Herregud, ge mig styrka ! Pojkvännen kanske inte hinner följa med mig till Ft men jag hoppas. Men halå? 15.30!? Vad är det för en tid igentligen ?! Då jobbar ju alla ! Ink jag , men jag vill verkligen gå, därför skolkar jag idag(Jag har fått klartecken från chefen).
Vad vill ni läsa om här i bloggen ?! Det är jätte svårt , för det känns som att jag skriva till döda ! Inga kommentarer.. Skärp er !
Hörs lite senare eller i morgon!

BB-Väskan !

Mamma:

AmningsBH ggr 3 Amningsinlägg Uppsamlingskopp (när du ammar med ena bröstet rinner det mkt i andra) XL Bindor

Amningströja 1st

Till Skötsel:

Skötbord (alt. skötbädd på bänk, tvättmaskin) Blöjor (1pkt newborn 2-4kg 1pkt baby 3-6kg) Rumpsalva (Inotynol) Tvättlappar (torra för hemmet och blöta för skötväskan) Badbalja Barn/Bad olja Badhandduk Febertermometer Borste Tops  

Nagelsax

Till Transport :

Barnvagn

Skötväska Åkpåse Myggnät Bilbarnstol Solskydd (till bilfönstren och till bilbarnstolen.) Bärsele

Sovgunga Varm filt Regnskydd

Till Sömn:

  Spjälsäng Spjälskydd Filt Sängkläder Plastadfrotté

-lakan 4st Ikea täcken Pyjamas/Sovpåse (sovpåse är ett bra alternativ om bebben vaknar på natten och behöver ny blöja, blir mindre störning för h*n då)

Madrass 2 lakanset

Till Lek/Fritid:

  Mjukisdjur (utan påsydda ögon och nosar) Lite längre fram Hoppgunga Gåstol Gåvagn Bitleksaker  

Bebbe:

Strumpor (5 par)

Body (4-5 st)

Bomullsmössa tunnare (2 st)

Vintermössa (1 st)

Fleeceoverall till utomhus (1 st)

Pyjamas (3-4 st)

Sparkdräkt el dyl (1 st)

Tjock tröja/kofta (1 st)

Raggsockor (1 st)

Vantar utomhus (2)

Övrigt :

Modersmjölksersättning Nappflaska och bröstnapp (1st)  

Med till Förlossningen/BB Till mamma: mjukisdress (1st) innetofflor amningsbh amningsinlägg underkläder (Vissa sjukhus förser er med stora nättrosor, dom är jättebra dom första dagarna, så "låna" gärna med er ett par hem) bindor(sjukhuset förser er med stora bindor som påminner om blöjor, dessa är super dom första dagarna när du blöder som mest) nessesär (med det du tror du behöver på bb) kamera betalkort(mynt) mvc journal leg. patientbricka förlossningsbrev

Till bebben:

1st bodysar 2 par strumpor 2st mössa filt

Till sambon:

ombyte dricka frukt eller något annat att äta Tidning om det drar ut på tiden kamera mobil.

Hittade denna lista på en mammasida ! Den är grym ! (:
Men, det känns lite som att man packar ner hela hemmet. Jag är i vecka 18+3 dagar nu, men jag vill börja göra i ordning sakerna.. Sängen , Hyllor till blöjor & sådant. Även att jag skulle få damma av allt 72367 gånger innan den lilla kommer till oss ! Haha. Vi får se ,men det kliar verkligen i händerna !


Mamma är ingen ålder , det är något man blir !

Tänkte börja blogga om mitt liv som Ung mamma I en tuff värld. Jag är 20 år & väntar mitt första barn. Jag är överlycklig & gör inte annat än tänker på livet jag bär på. Men , det har inte alltid varit positivt. Till att börja med så fick jag inte den reaktionen av min pojkvän som jag trodde att han skulle ge mig. Snarare tvärtom. Allt blev upp & ner. Helt kaos. Ett barn? Du vet inte vad det innebär? Du är ung , vi hinner skaffa barn. Just då kunde han lika gärna sparkat mig direkt i magen, det kändes ungefär så. Jag trodde han skulle bli lika glad som jag. Han har en dotter på 9 år sedan tidigare förhållande & han själv är 33 år. Mamma är ingen ålder? Det är något man blir!
Anledningen till att han sa emot mig eller vad man ska kalla det , var att han var rädd. Han har just köpt ett hus, Trivdes inte på jobbet , trött & sliten. Att se detta som flickvän var ett helvete. Jag kunde inte göra något. Det kändes som att jag tvingade han till allt. Hus , hund , & nu ett barn? Jag kände mig bara ivägen. Hela tiden. Det jag sa eller gjorde blev bara fel. Jag ville inte genomgå en abort, då jag gjorde det för några år sedan , dom bilderna kommer aldrig att försvinna som jag har i huvudet. Han kunde inte förstå. Och jag kunde inte berätta så som jag ville. Nu har vi varit på Ul-ljud. En Vild bebis väntar vi. Därav mitt namn, WildChild. Bebis hade disco i mammas mage ! Vi fick veta könet med, men det säger jag inte än!  Jag tror att han är glad, Ibland känns det så. Men i början kände jag mig inte välkommen hem. Jag vågade inte. Han ville inte ha mig & bebisen. Det var så jag tänkte. Jag var bara i vägen. Hela tiden . Jag grät hela tiden. Vad skulle jag göra? Jag ville behålla.

Min pojkvän är stark. Jag älskar honom överallt annat. Han är underbar. Jag försöker stötta & alltid finnas vid hans sida. Förstår han det ? Men jag är inte lika stark som innan. Hormoner,känslor & tårar tar över ibland. Det är så att vara gravid ! Ibland måste han vara den starka.







RSS 2.0